Vatten och hälsa - utvärdering av interventionsprogram i u-land - Lindskog, Per; Lindskog, Ulla (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Utvärdering av interventionsprogram i u-länder medför många svårigheter. Tidsplanen för interventionen kan många gånger inte hållas. Det är vidare svårt att få en jämförelsegrupp som är helt opåverkad av interventionen. Dr Per Lindskog, Samhällsvetenskapliga institutionen, Universitetet i Linköping och Dr Ulla Lindskog, Barnkliniken, Regionsjukhuset, Linköping belyser i nedanstående artikel dessa svårigheter och diskuterar olika metoder för uppläggningen av utvärdering av interventionsprogram. Exempel ges från en utvärderingsstudie i Malawi.