Nytt från FSS: - Utbildning för socialt arbete - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Den sociala utbildningens innehåll och inriktning har stor betydelse för Socialtjänstens långsiktiga utveckling. Utbildningarna på det sociala området måste utformas så att de främjar den framtida önskade utvecklingen för socialtjänsten. Tyvärr upplever föreningen att så inte hittills varit fallet. Den sociala utbildningen har inte förändrats i takt med verksamhetens utveckling och än mindre i förhållande till intentionerna för framtidens socialtjänst.