Går insatserna hem? Olika synsätt på samhällsservice - Lagerberg, Dagmar (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
I de verksamheter som studeras av projektet finns både traditionella inslag, tex kunskapsförmedling, tillsyn eller medicinsk service, och ideologiskt grundade mål, tex psykosocialt stöd eller demokratisk fostran. Hur ställer sig familjerna själva till sådana olika inslag i servicen? Är attityderna möjliga att förutsäga mot bakgrund av demografiska faktorer? Uppskattas servicen mest av dem som kan anses bäst behöva den? Denna problematik analyseras här med utgångspunkt i enkätsvar från barnfamiljerna i undersökningsområdet.