Nytt från FSS : Den ofärdiga välfärden - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Vi har länge varit stolta över Sverige som välfärdssamhälle. Vi kan lyckligtvis fortfarande vara stolta. Men samtidigt är det tydligt att någonting håller på att hända, i små steg och nästan omärkligt, men klart skönjbart på längre sikt. Visst stiger inkomsterna och visst ökar levnadsstandarden för de flesta. Men samtidigt är det fler som far illa. Statistik från olika håll visar samstämmigt att ojämlikheten inte bara består, den växer också i många avseenden. Utdrag ur hälningsanförande av FSS:s ordförande Arne Borg vid studiedagarna i Umeå 5- 7 oktober 1988.