Samarbete inom sociala barnavården mellan social servicecentral och en korttidsbehandlingsinstitution - Jorup, Boel (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
"Inackordering av småbarnsfamiljer på korttidshem" utgör en delstudie inom projektet Barnfamiljer i en Stockholmsförort. Projektet har varit ett samarbete mellan Sociala nämnden vid Stockholms läns landsting, socialvården Stockholms kommun och S:t Görans barnsjukhus. Projektets mål har varit: 1. att kartlägga omfattningen och arten av att barn far illa 2. arbeta fram metodik för att uppspåra och utreda 3. bedöma behov av vård- och behandlings insatser 4. utvärdera de gjorda insatserna 5. belysa barnens rättsläge i den aktuella situationen Följande studie fokuserar på samarbete mellan en behandlingsinstitution och socialtjänsten. Den knyter närmast an till punkt 2 och 3.