Hur kan man hjälpa barnen med så kallad MBD? - Gillberg, Christopher (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Barn med så kallade MBD-problem är vanligt förekommande. Flera procent av alla lågstadiebarn har lättare eller svårare former av detta handikapp. Prognosen är troligen biologiskt god i majoriteten av fallen men risken för psykiatrisk problematik är ändå stor beroende på att ifrågavarande barn tidigt missförstås, mobbas och utstöts ur familje-, kamrat- och skolgemenskap. I nedanstående artikel diskuteras avgränsningen av MBD-problematiken, dess tänkbara orsaker och lämpliga åtgärder i och utanför skolan.