Temaledare: AIDS - individ och samhälle, beteenden och attityder - Olin, Robert (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Det råder inte längre något tvivel om att HIV kommer att bli ett förödande hot mot delar av mänskligheten. I vissa områden kan de produktiva åldrarna riskera att närmast utplånas, i andra kommer särskilt de svaga i samhället att drabbas. Detta inträffar i en tid då frigörelse- och utvecklingsarbetet kommit igång i eftersatta delar av världen och i en tid då medicinska och vetenskapliga framsteg i de industrialiserade länderna fått många invaggade i tron att alla sjukdomar går att bota. I detta temanummer återges några sociala och psykologiska perspektiv på HIV-epidemin.