Sexualitet och laktation - Håkansson, Tore (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
De föreställningar och tabun som på många håll i världen förknippas med amningen belyses och tolkas i denna artikel av kulturantropologen Tore Håkansson, som under många år arbetat med sexologiska frågeställningar, och varit forskningsassistent hos Margaret Mead. På 1960-talet var han under en följd av år professor i kulturtantropologi vid Havanas universitet, Cuba. Han har rest och observerat - och gör det fortfarande - i otaliga länder.