Nytt från FSS - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Föreningen Sveriges Socialchefers styrelse har beslutat tillställa socialministern följande uttalande med anledning av analysgruppens slutrapport. Den slutrapport om orsakerna till de starkt ökade socialbidragen som den sk analysgruppen överlämnade i våras är ett ambitiöst arbete som på många punkter ger en klar bild av olika orsakssammanhang. Inte överraskande är det arbetslösheten som utpekas som den främsta orsaken och mest drabbade blir därmed ungdomen, som är på väg in i arbetsmarknaden, och de ensamstående. Om analysen således är bra så är emellertid de av regeringen aviserade åtgärderna för att komma till rätta med problemen desto sämre.