Förflyttningshjälpmedlen i barnhabiliteringen - von Wendt, Lennart; Munthe, Katharina; Lundin, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Barnens förflyttningshjälpmedel är inte förminskade kopior av de vuxnas rullstolar. Förflyttningshjälpmedlen har utöver sin transportfunktion stor betydelse för barnens utveckling. Val av hjälpmedel och träning måste utföras av erfaren, specialutbildad personal som tillsammans med familjen bildar ett habiliteringsteam understryker Lennart von Wendt, professor och överläkare, Katharina Munthe, hjälpmedelskonsulent och Barbro Lundin, chef-sjukgymnast, Bräcke Östergård, Regioncentrum för Barnhabilitering, Göteborg.