Nytt från FSS : Sexuella övergrepp mot barn inom familjen - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Föreningen Sveriges Socialchefer har till socialstyrelsen yttrat sig an gående rubr PM och med anledning härav anfört följande: Föreningen ser med tillfredsställelse att socialstyrelsen så snabbt har försökt klarlägga olika problem i samband med incest - såväl utredning som handläggning. Föreningen vill starkt framhålla att socialsekreterarens ansvar är tungt och att det är viktigt med stöd i form av handledning och bearbetning av de känslor som framkommer i samband med utredning och åtgärder rörande incest. Frågan om den rättsosäkerhet, om är följden av att socialnämnden i många fall känner sig tvungen att agera trots att åklagarmyndigheterna lägger ner ett åtal, bör närmare utredas.