Temaledare: Tandvård - vård i förvandling - Björn, Anna-Lisa (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Innehållet i detta temanummer speglar en del av de diskussioner som är aktuella inom tandvården i dag. Diskussioner som visar att tandläkarna kompletterat en starkt individorienterad syn till en mera samhällsodonto logisk sådan på sina arbetsuppgifter. De senaste decenniernas ovanligt snabba förändringar innebär sannolikt att nuläget måste ses som en liten anhalt på vägen - vart denna väg leder är omöjligt att förutsäga. Kanhända kommer den nya tandvårdslagen att förändra vårdsituationen liksom de förändringar som aviserats när det gäller tandvårdsförsäkringens åtgärdsdebitering.