De anhörigas roll i hemsjukvården inom Töreboda och Skövde primärvårdsområden - Holmgren, Anna-Lena (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
För att få ökade kunskaper om hemvårdens arbetsformer och utvecklingsmöjligheter initierade primärvårdsnämnderna i Töreboda och Skövde den undersökning som beskrivs i denna artikel. Man ville bl a ta reda på i vilken utsträckning hemsjukvården tillgodoser grundläggande behov hos de anhöriga och patienten. Undersökningen finns i sin helhet redovisad i "Rapport nr 56: Sjukvård i hemmet". En studie bland patienter, anhöriga och personal. Institutet för gerontologi, Jönköping.