Samverkan sjukvård - socialtjänst i Dalby 1970-85 - Isacsson, Åke (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
I Dalby finns erfarenheter av samverkan mellan socialtjänst och primärvård/sjukvård sedan mer än 15 år tillbaka. Huvuddelen av samverkansarbetet har kommit att ligga på individärenden. Förutsättningar för att utveckla samverkansarbetet ytterligare är dock förhanden tex i form av ny lagstiftning och resurstillskott menar Åke Isacsson som är byrådirektör vid Centrum för samhällsmedicin, Dalby vårdcentral, Lunds universitet.