Debattinlägg: Om professionalitet i psykiatrisk rehabilitering - Rutz, Wolfgang (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Sektoriseringen inom psykiatrin har lett till ökad tillgänglighet och närhet. Den har då också haft negativa följder i form av bristfälliga möjligheter till specialisering och differentiering. Specialiserad rehabiliteringsprofessionalism behövs och rehabiliteringsenheter bör återskapas inom den sektoriserade psykiatrin hävdar chefläkare Wolfgang Rutz i följande inlägg.