Familjeterapi vid opiatmissbruk — en pilotstudie - Korman, Harry; Söderquist, Martin (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Följande artikel redovisar resultatet av ett försök att genomföra strukturell/strategisk familjeterapi med kroniska intravenösa heroinmissbrukare. Resultatet blev uppmuntrande. De som erbjöds terapimöjligheten genomförde den. I anslutning till behandlingen syntes också missbruket minska och den sociala anpassningen förbättras. Artikeln redovisar översiktligt för förfaringssättet vid familjeterapierna.