Kurator på akutmottagning och intagningsavdelning : - verksamhetens utformning och innehåll vid Huddinge sjukhus - Olsson, Marianne; Edhag, Olof (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Somatiska akutmottagningen och intagningsavdelningen på Huddinge sjukhus är en sammanhållen administrativ enhet och utgör en egen klinik med klinikledning. Sedan augusti 1982 finns en kurator via kuratorsavdelningen knuten till kliniken. Till en början tjänstgjorde kuratorn på halvtid, men 84-01-01 inrättades en 75% tjänst förlagd till kontorstid. Nedan beskrivs innehållet i kuratorns arbete under ett år.