Forskningens utveckling och myndigheternas medverkan - Allander, Erik; Johansson, Sten; Freese, Jan; Forsström, Jan; Theorell, Töres; Allebeck, Peter (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Denna artikel är ett bearbetat referat av en paneldebatt vid Socialmedicinska föreningens vårmöte 1984. Erik Allander, professor i socialmedicin vid Huddinge sjukhus, var ordförande under debatten. Övriga deltagare var Sten Johansson, generaldirektör vid Statistiska centralbyrån, Jan Freese, generaldirektör vid Datainspektionen, Jan Forsström, departementsråd i Justitiedepartementet samt Töres Theorell, professor vid Institutet för psykosocial miljömedicin och ledamot av Karolinska Institutets etiska kommitté. Peter Allebeck har svarat för den redaktionella bearbetningen.