Vilka impulser kan de nordiska grannländernas socialförsäkringssystem för långvarigt sjuka ge oss? - Almqvist, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Vilka brister finns i sjukförsäkringen vad gäller rehabilitering av långvarigt sjuka? Hur har våra nordiska grannländer ordnat sitt rehabiliteringssystem? Vilka konkreta förslag på förbättringar kan ges efter en jämförelse mellan vårt och grannländernas system? En konkret beskrivning av hur rehabiliteringslön skulle kunna fungera beskrivs i nedanstående artikel, författad av Jan Almqvist, avdelningsdirektör vid Riksförsäkringsverket.