En alkoholistgrupps arbetsförmåga och vårdkonsumtion: - en femårsuppföljning - Paulsson, Åke (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Nedanstående artikel redovisar en uppföljning av ett antal män som på grund av kronisk alkoholism kommit i kontakt med psykiatrin i Helsingborg upprepade gånger under 1977. Dödligheten är anmärkningsvärt hög, 15 procent på en femårsperiod. Vårdkonsumtionen för de överlevande har rört sig om nära tre månaders vistelse per år på psykiatrisk klinik eller alkoholistanstalt. Som grupp uppvisar männen under perioden en allt mer sviktande arbetsförmåga.