Vilken information ger dödsbeviset om dödsplatsen? : En studie av ett Tierpsmaterial för åren 1971-82 - Hermansson, Alice (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Samtliga döda i Tierps kommun under en tolvårsperiod har studerats med avseende på var dödsfallet hade inträffat. Omkring 20 procent av dödsfallen inträffade utanför institution, drygt hälften av dessa i hemmet. Av dem som avlidit på sjukhus dog lika många på akutsjukhus som inom långtidsvården.