Diabetikers läkemedelskonsumtion : Resultat av en registerstudie - Stålhammar, Jan; lsacson, Dag (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Diabetiker har en större läkemedelskonsumtion än andra även om man bortser från de mediciner som är direkt riktade mot deras diabetes. Den ökade läkemedelsförbrukningen gäller flera läkemedelsgrupper men är mest uttalad för hjärt-kärlläkemedel. Intressant är att tablettbehandlade diabetiker förefaller ha en större läkemedelsförbrukning än insulinbehandlade diabetiker. Dessa resultat har framkommit i en studie som utnyttjat den fortlöpande registreringen av läkemedelsförbrukningen i Tierps kommun.