Kronisk urethrit - en förbisedd kvinnosjukdom - Forssén, Annika (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Vad innebär det att vara kvinna och ha kroniska urinvägsbesvär - fysiskt, psykiskt och socialt? Hur ser sjukvården på en sådan patient? Vilka resurser satsas på forskning på området? Med de frågorna, framvuxna ur egna erfarenheter, gjorde jag under några månader 1984 en undersökning bestående av djupintervjuer av några patienter, genomgång av forskningslitteratur och en enkät till 500 kvinnor i Luleå. Undersökningen är ännu inte färdigbearbetad, varför jag här bara kan nämna några tankar kring det jag hittills funnit. Dessutom vill jag redovisa varför jag valt just detta ämne.