Vad kan vårdpersonalen göra? : Några praktiska anvisningar - Amlén, Anita (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Alla former av misshandel måste inom socialtjänsten ges hög prioritet. Den viktigaste handlingsberedskapen både här och i sjukvården är att personalen alltid har frågeställningen långt framme i medvetandet. Kvinnomisshandel??? Anita Amlén är socionom i Järfälla och har medverkat till att Järfälla kommun upplåtit lokaler för verksamhet till stöd för misshandlade kvinnor.