De glömda barnen : Ett samtal mellan Gunnar Lindgren och kurator Inga-Britt Stibner på Barnkliniken vid Malmö Allmänna Sjukhus - Stibner, Inga-Britt; Lindgren , Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
När tema-numret "Kvinnomisshandel" planerades var åtskilliga aspekter med i bedömningen. Två viktiga områden har emellertid ej kommit att närmare behandlas i de artiklar som hittills kommit redaktionen tillhanda. Det gäller en närmare beskrivning och analys av mannen som misshandlar, utöver vad som beröres i Anita Amléns bidrag samt en kartläggning av problemen kring barnen i familjer, där misshandel förekommer. En av de tidigare överläkarna på Barnkliniken vid Malmö Allmänna Sjukhus, Selander, skrev för åtskilliga år sedan en artikel i Läkartidningen om barnmisshandel, som blev startsignalen till den diskussion, vilken så småningom skapade den medvetenhet vi nu har om barnmisshandel. Sedan Selanders tid har detta problem ägnats särskilt intresse på Barnkliniken och det har därför varit naturligt att be Inga-Britt Stibner, som är kurator vid Barnkliniken om några kommentarer till vårt tema-nummer om kvinnomisshandeln. Att söka närmare behandla mannens roll och problem vid kvinnomisshandel har vi i detta sammanhang måst avstå från.