Temaledare 2: Arbetsmarknadspensionering — realitet eller myt? - Isacsson, Sven-Olof (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Vid Läkaresällskapets riksstämma 1982 anordnades ett symposium med titeln "Arbetsmarknadspensionering". Förslaget till symposiet kom ursprungligen från professor Björn-Erik Roos, Uppsala, som också på ett stimulerande sätt gav synpunkter på uppläggningen av symposiet. Moderator för symposiet var Sven-Olof Isacsson, vidare medverkade Tor E Eriksen, Hans Berglind, Lars Jacobsson och Lars Weinehall. Alla dessa medverkar i detta temanummer med egna artiklar baserade på sina respektive föredrag. Dessutom medverkar Inger Svenman och Sven Larsson, Harald Sanne samt Jan Olof Hörnquist och Martin Elton. Författarna presenteras i de inledande rutorna i anslutning till artiklarna.