Förtida pensionering i Sverige - Eriksen, Tor E (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Den förtida pensioneringen har ökat i Sverige under hela 1970-talet. Ökningen är huvudsakligen koncentrerad till åldrarna 50-64 år. I artikeln redovisas statistik över dessa förändringar och möjliga orsaker diskuteras.