Nytt från FSS : Familjerådgivning - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Föreningen Sveriges Socialchefer har beretts tillfälle att avge yttrande över delbetänkande "Familjeråd givning - verksamhet och organisa tion" från BFU Os S 1983: 8, och får med anledning härav anföra: Familjerådgivningsverksamheten är till sin omfattning ganska liten. Totalt innehåller den för hela landet 130 tjänster, som upprätthålles av 185 familjerådgivare. Befolkningsunderlaget varierar mellan 29 000 och 190000 invånare per tjänst. Huvudsyftet för familjerådgivaren är att behandla relationerna mellan vuxna i en samlevnadssituation. Men familjerådgivningen är inte ensam om denna verksamhet.