Vilka hälsodata behöver vi för att kunna planera en vård- och rehabilitering på lika villkor - Mägi, Margus (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Artikeln har två huvudsyften. Det ena är, att översiktligt referera seminarieinläggen. Det andra är, att med utgångspunkt från dessa referat, diskutera förutsättningarna för en behovsbaserad hälso- och sjukvård. Här måste vi fråga oss, om det är enbart mera hälsodata och bättre planering som behövs, för att vi skall kunna åstadkomma en "vård på lika villkor"?