Co-operation between health and welfare services in Sweden and the United Kingdom: Some reflections arising from a study visit - Hallett, Christine (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Christine Hallett är universitetslärare i socialt arbete vid universitetet i Keele i England, ett centrum för kvalificerad forskning inom hennes ämnesområde. Hennes egna arbeten har i särskild grad gällt barnmisshandel. I anslutning därtill har hon blivit intresserad i frågor om samverkan mellan socialvård och sjukvård och hon deltar i den nu avslutade internationella studien, som redovisas på annan plats i detta nummer. Hösten 1982 genomförde hon ett studiebesök i Sverige, främst inriktad på samverkansfrågor, särskilt när det gäller äldrevården. En del intryck från detta studiebesök redovisas i denna artikel, där hon särskilt jämför svenska och engelska förhållanden.