Utbildnings- och forskningsideologier inom vårdområdet - Wallén, Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Det är ett vetenskapsteoretiskt intresse att följa hur ett praktikfält som omvårdnad "förvetenskapligas". Detta har skett i ett projekt vid Institutionen för vetenskapsteori, Göteborgs universitet, vilket har genomförts av docenterna Jan Bärmark, Aant Elzinga och Göran Wallén. Rapportsammanfattningen är författad av Göran Wallén och ingår i UHÄ: s rapportserie Forskning om högskolan som 1984: 1. Sammanfattningen som bygger på projektets slutrapport, återges här nedan.