Omvårdnadsforskning för bättre vård och hälsa? - Ström, Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Strävan efter bättre vård och bättre hälsa utgör två viktiga incitament till forskning inom omvårdnad. Att denna forskning har vuxit fram under de senare åren i Sverige har samband med en hel kedja av behov och faciliterande faktorer, vilka beskrivs av Gunnar Ström, själv engagerad främjare av denna utveckling. I artikeln behandlas även frågor rörande omvårdnadsforskningens framtid.