Studier över distriktsköterskans verksamhet - Holmberg Campbell, Maléne (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Distriktssköterskan har länge varit hälso- och sjukvårdens utsträckta arm i samhället. Hon omnämns sparsamt i de utredningar som styr förändringsarbetet i sjukvården men har börjat upptäckas av de som praktiskt formar primärvårdens vårdlag. Hon är en viktig resurs och det börjar bli alltmer angeläget att kartlägga distriktssköterskans arbetsinnehåll. Maléne Holmberg Campbell har inventerat vad som finns skrivet på svenska om distriktssköterskan under perioden 1969-1982.