Trycksår - ett omvårdnadsproblem inom vården - Ek, Anna-Christina (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Trycksår är ett gissel inom vården. Det förorsakar patienter lidande och förutsätter ett tålmodigt omvårdnadsarbete. Det är därför betydelsefullt att få ökad kunskap om trycksår och om effekten av förebyggande och behandlande metoder. Anna-Christina Ek beskriver en pågående studie inom detta område.