Praktisk teologi och perinatal död - Andersson Wretmark, Astrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Perinatal död leder ofta till patalogiska sorgereaktioner hos föräldrarna. Nya insikter börjar växa fram om omsorgen av föräldrarna som förlorat ett barn i samband med förlossningen. Men det är ett område fullt av mytbildning och förnekanden och hittills har det inte uppmärksammats i den teologiska kyrkliga debatten. Astrid Andersson Wretmark har mött denna problematik i egenskap av sjukhuspräst under flera år vid Karolinska sjukhuset. Hon är numera knuten till Regionsjukhuset i Linköping och är forskarstuderande vid Teologiska institutionen, Uppsala universitet.