Lokala levnadsnivåundersökningar : En arbetsmetod inom primärvården och socialt arbete - Eriksson, Carl-Gunnar; Fahlström, Gunilla; Lindkvist, Kjell; Pihl, Anders (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Den nya hälso- och sjukvårdslagen liksom socialtjänstlagen vidgar ansvaret för vårdorganisationen till att inte enbart arbeta med de som söker stöd och hjälp utan att främja befolkningens förhållanden. För att utveckla metoder och redskap för ett kartläggande arbete vid en vårdcentral prövar vi en serie levnadsnivåundersökningar med inriktning på att utveckla användbara metoder inom primärvården och socialt arbete. I denna artikel redovisas utgångspunk ter och vissa resultat från våra undersökningar.