Ideal och verklighet : Rön ur personalstudie vid vård- och servicecentral - Eriksson, Carl-Gunnar; Fahlström, Gunilla (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Haga-projektet i Örebro innebär ett utvecklingsarbete i samarbete mellan primärvård och socialtjänst vid en vårdcentral. Under projektets gång har man fortlöpande inhämtat personalens syn på principerna för arbetet och erfarenheter av samverkan. I denna artikel redovisas attityderna inför verksamhetens start samt vissa erfarenheter ett halvt år respektive 1 1/2 år efter vårdcentralens öppnande. Inför starten konstateras en rad skillnader i synsätt mellan landstingspersonal och primärkommunens personal. De senare uppföljningarna har koncentrerats till den personal som varit direkt engagerad i samarbetet. Kvalitén på samarbetet uppfattades mer gynnsamt 1982 jämfört med året innan. Carl-Gunnar Eriksson är beteendevetare och Gunilla Fahlström socionom inom Haga-projektet.