Nytt från FSS: Förstärkt socialmedicinsk insats - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer, (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Föreningen Sveriges Socialchefer har beretts tillfälle att yttra sig över en motion i Nordiska rådet ang ''förstärkt socialmedicinsk insats", och anfört följande. Motionen tar först upp frågor i anslutning till missbruksproblemen och fäster särskilt uppmärksamheten på det läkemedelsmissbruk som i viss mån förorsakas av en felaktig förskrivning av läkemedel. Föreningen konstaterar att uppföljningen av dessa frågor är bristfällig i Sverige.