Hälsoansvar, hälsoläge, hälsodata, hälsobedömning - Dahn, Inge (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
För att primärvården skall kunna leva upp till sitt ansvar för befolkningens hälsotillstånd krävs underlag för att bedöma hälsan och förändringar i den. Hur det underlaget kan se ut diskuteras i denna artikel av Inge Dahn, klinisk lärare i socialmedicin vid institutionen för klinisk samhällsmedicin i Dalby.