Statistik för primärvård - hur kan den användas? - Lithman, Thor (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Primärvården saknar i hög grad statistik om sitt arbete och om befolkningens kontakter med hälso- och sjukvården. Då statistiksystem nu utvecklas för öppen vård är det viktigt att ta hänsyn till att primärvårdens befolkningsansvar kräver att material kan lagras och bearbetas för olika befolkningsgrupper och inte enbart för olika vårdenheter.