Åtgärder mot trafikonykterhet - Sandahl, Christer; Cacciola, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Kan man förbättra möjligheterna att upptäcka rattonykterhet och rattfylleri? Kan man påverka alkohol- och trafikvanor hos trafikonyktra på ett mer effektivt sätt än vårt nuvarande system? Dessa frågeställningar behandlas i nedan stående artikel av Christer Sandahl, psykolog och doktorand vid institutionen för klinisk alkohol- och narkotikaforskning på Karolinska Institutet, och Ingrid Cacciola, utredare vid avdelningen för skadeförebyggande verksamhet, Folksam. Utgången är bl a en undersökning av hur man i dag lyckas upptäcka trafikonykterhet samt ett försök att analysera olika kategorier av trafikonyktra.