Konsekvensene av kontinuitet og mangel på kontinuitet - Hjort, Peter F (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
För en läkare i primärvården är kontinuitet av betydelse både i arbetet med den enskilda patienten och i ansvaret för hans distrikt. I det förstnämnda avseendet är det viktigt att utforska när kontinuitet är särskilt viktigt. Äldre och kroniskt sjuka är här sannolikt de viktigaste målgrupperna. Kontinuitet när det gäller ansvar för distrikt är sannolikt ett allt väsentligare problem. Det är därför viktigt att utveckla ett sätt att mäta också denna kontinuitet i primärläkarens arbete, framhåller professor Peter F Hjort, Gruppe for helsetjenstforskning, Statens Institut for folkehelse i Oslo. Artikeln baseras på ett bidrag till en konferens på socialmedicinska institutionen i Uppsala, arrangerad av Programmet för omvårdnadsforskning vid Uppsala universitet.