Gruppledaren i föräldrautbildningen - Tode, Kerstin; Åkerblom, Monica (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
En verklig uppfattning om värdet av föräldrautbildning har ännu inte kunnat genomföras. Sannolikt får man se föräldrautbildningen kring barnets födelse som ett erbjudande med mer långsiktig verkan, framhåller i nedanstående artikel Kerstin Tode, psykolog vid vårdcentralen i Falköping, och Monica Åkerblom, utbildningsledare vid primärvården i Mariestad. Artikeln är en redogörelse för uppläggning och tankegångar bakom utbildningen av distriktssköterskor och annan personal till gruppledare i föräldrautbildningen i Skaraborgs län. Erfarenheterna tyder på att denna gruppledarutbildning är värdefull även i andra delar av distriktssköterskans arbete, tex i hennes arbetsledande funktion.