Olycks- och skadedata som underlag för trafiksäkerhetsarbete - Englund, Anders (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Ett effektivt trafiksäkerhetsarbete kräver kunskap om när och hur olyckor och skador uppkommer. De erfarenheter som nu finns borde göra det möjligt att bygga upp ett bättre system för insamling av dessa nödvändiga data.