Nya principer för trafikplanering - Leden, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Artikeln ger en kort historik över hur man successivt försökt anpassa bebyggelse och trafiksystem i våra städer till att tåla en ökande biltrafik. Nya principer för planering av "stadens trafiknät" utkom 1982. Dessa sammanfattas i artikeln, som skrivits av Lars Leden. Han är byrådirektör vid trafiksäkerhetsverket och arbetar med frågor om trafikplanering.