Olycksdata i investeringsplaneringen - vägverkets modell - Sjölinder, Kent (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
I artikeln redogörs för vägverkets planeringssystem vid nybyggnad av väg. Tonvikten är lagd på hur trafiksäkerhetseffekter behandlas. Trafikolyckorna viktas så att större hänsyn tas till allvarliga olyckor än till lindriga. För att beräkna rätt standard på och angelägenheten av utbyggnader värderas olyckorna. Tillsammans med värderingar och bedömningar av andra effekter erhålls en jämförande bedömning av alla tänkbara vägutbyggnader.