Äldres flyttningar till service- och vårdinstitutioner — erfarenheter från Vetlanda kommun - Berg, Stig; Malmberg, Bo (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
En kritisk händelse inom äldreomsorgen är när människor inte längre kan bo kvar hemma utan måste flytta till någon institution. Genom att studera de faktorer som varit viktiga för flyttningen så kan man få en realistisk uppfattning om hur äldreomsorgen fungerar. Docent Stig Berg och forskaren Bo Malmberg vid Institutet för gerontologi i Jönköping har som första del i ett samverkansprojekt kommun-landsting undersökt äldres flyttningar till olika former av service och vårdinstitutioner i Vetlanda kommun. I artikeln redovisas synpunkter från de flyttande själva, handläggare inom äldreomsorgen, anhöriga m fl. Föredrag, hållet vid konferens i Sundsvall - "Problem och möjligheter i forsknings- och utvecklingsarbetet inom äldreomsorgen." Februari 1983.