Några reflektioner kring omhändertagande av åldersdementa - Hedvall, Rut; Johansson, Lennarth (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Passar de åldersdementa inte längre in i de befintliga vårdformerna? Kan man påverka den på sina håll utbredda behandlingspessimismen, när det gäller vården av de åldersdementa? Artikelförfattarna menar att det finns grund för en större optimism om vi tar tillvara de nya rönen som framkommit i forsknings- och utvecklingsarbeten när det gäller diagnostik och behandling. I artikeln framhålls vidare att man som princip bör undvika särlösningar för de åldersdementa och i stället satsa på att utveckla nuvarande vårdformer.