Äldreomsorg i Sveriges trädgård - Bergvall, Hans; Larsson, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
I Blekinge - med den högsta landstingsskatten i landet - var den traditionella lösningen med stora utbyggnadsplaner av den institutionella vården knappast realiserbar. Samtidigt som man var tvingad att möta de ökade hjälpbehov som en åldrande befolkning skulle medföra. Det är arbetet med denna grannlaga uppgift som Hans Bergvall, planerings- och organisationssekreterare vid Blekinge läns landsting och Lars Larsson, sekreterare vid kommunförbundets länsavdelning i Blekinge redovisar i artikeln. Med ömsesidig respekt för varandras uppdragsgivares olika intressen har de medverkat i att föra frågorna framåt och Blekinge är nu på väg ut ur en mycket besvärlig situation. Tre års erfarenheter av ett intensivt utvecklingsarbete berör många frågeställningar och bör kunna vara en inspirationskälla för den som står inför en liknande situation.