Äldreomsorg i Göteborg : - ett utvecklingsprogram - Lendenius, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
I Göteborg har man börjat försöka göra verklighet av det man diskuterar i så många kommuner; att genom olika former av stöd låta gamla människor bo kvar hemma så länge de önskar. Förutom att denna utveckling är positiv för de äldre, halveras nästan den expansionskostnad som annars skulle uppstå. En av dem som arbetat fram dessa åtgärder är Karin Lendenius, planeringssekreterare vid Göteborgs Socialförvaltning.